>
Volg ons op facebook Volg ons op twitter

Nieuwsberichten

 • MTB weekend van 2 tot 5 november 2018 - Sunparks - BE

  Kom je sportief uitleven tijdens het Mountainbikeweekend


  Weekend 2 november - 5 november 2018 @ Sunparks Kempense Meren in Mol - België

  Tijdens deze weekends staan de teams van de parken weer helemaal klaar om mountainbikers uit binnen- en buitenland te ontvangen voor een weekend vol fietsgenot. Test je conditie of ga voor ontspanning en plezier. Kies de route die bij jou past en geniet van de mooie omgeving. De afstanden worden weldra bekend gemaakt.

  Voor meer info volg Sunparks Events op Facebook! https://www.facebook.com/sunparksevents/

  BOEK NU
  Arrangement is inclusief:
  • 3 overnachtingen in een vakantiehuis
  • Deelname aan de mountainbike tochten inclusief bevoorradingen
  • Gratis welkomstdrink op vrijdagavond en pastaparty op zaterdagavond.
  • Bikewash op zaterdag en zondag
  Prijsvoorbeeld:
  Verblijf in een 4p. Select vakantiehuis voor €334,00


  Hierbij is het volgende inbegrepen:
  • 8x toegang mountainbike tochten (4 zaterdag, 4 zondag)
  • 4 vouchers pastabuffet op zaterdag
  • 4 vouchers welkomstdrink op vrijdagavond
  • Gratis bevoorrading + bike-wash

  Boek nu je verblijf, beperkt aantal plaatsen!


  BOEK NU


   
  Geplaatst door Jackvanlommel op 10 september 2018 om 07u30
 • Mountainbike avondtocht langs de Zeeuwse kust

  Na een winderige maar zéér succesvolle editie van 2017 wordt op zaterdag 19 mei 2018 de tweede editie georganiseerd van de avontuurlijke Zeeuwse MTB avondtocht. Deze editie zou eigenlijk plaatsvinden op zaterdag 3 maart, maar kon wegens gladheid op de wegen niet doorgaan. 
  Het startschot van deze spectaculaire toertocht wordt om 22:00 uur gegeven bij Van der Eijk Tweewielerspecialist, Zompe 2c, Serooskerke. Na 38 spannende kilometers in de schemer en het donker over binnenwegen, polderpaadjes én natuurlijk het strand zullen de deelnemers finishen bij Restaurant-Café Kasteel van Batavia in Westkapelle.
  De tocht wordt georganiseerd door A.T.B. team X-Treme in samenwerking met Café-Restaurant Kasteel van Batavia uit Westkapelle en Van der Eijk tweewielerspecialist uit Serooskerke. 
  Startlocatie: Van der Eijk tweewielerspecialist, de Zompe 2c, 4353 RT, Serooskerke (Walcheren). Deelname kost € 10,-. Inschrijven kan via www.zeeuwsemtbstrandtocht.nl of op 19 mei vanaf 21:00 uur bij de start. 
  Na een winderige maar zéér succesvolle editie van 2017 wordt op zaterdag 19 mei 2018 de tweede editie georganiseerd van de avontuurlijke Zeeuwse MTB avondtocht. Deze editie zou eigenlijk plaatsvinden op zaterdag 3 maart, maar kon wegens gladheid op de wegen niet doorgaan. 

  Het startschot van deze spectaculaire toertocht wordt om 22:00 uur gegeven bij Van der Eijk Tweewielerspecialist, Zompe 2c, Serooskerke. Na 38 spannende kilometers in de schemer en het donker over binnenwegen, polderpaadjes én natuurlijk het strand zullen de deelnemers finishen bij Restaurant-Café Kasteel van Batavia in Westkapelle.

  De tocht wordt georganiseerd door A.T.B. team X-Treme in samenwerking met Café-Restaurant Kasteel van Batavia uit Westkapelle en Van der Eijk tweewielerspecialist uit Serooskerke. Startlocatie: Van der Eijk tweewielerspecialist, de Zompe 2c, 4353 RT, Serooskerke (Walcheren). Deelname kost € 10,-. Inschrijven kan via www.zeeuwsemtbstrandtocht.nl of op 19 mei vanaf 21:00 uur bij de start. 
   
  Geplaatst door Jackvanlommel op 16 mei 2018 om 00u00
 • Laatste dag bij MTB-You

  Beste sportliefhebbers,

  Na 9 jaar neem ik definitief afscheid bij MTB-You. 
  Vandaag was het dus mijn laatste dag bij MTB-You. Wie mijn opvolger wordt is bij mij nog niet bekend.

  Ik wens de persoon die mij gaat opvolgen veel succes en plezier met deze leuke hobby als administrator.

  Misschien is er wel iemand onder de liefhebbers hier die graag als vrijwilliger de taak als admin wil uitvoeren?
  Stuur dan even een berichtje naar info@mtb-you.be of nl.

  Veel plezier met jullie hobby en sport. Misschien komen we elkaar nog wel eens tegen op een toertocht?

  Vriendelijke groeten,
  Hak

  Geplaatst door mghak op 07 mei 2018 om 00u00
 • Mountainbiken met clinics op de Brabantse Wal, maar ook 'Lady's only clinic'..

  Woensdrecht - Nog nooit op de Brabantse wal gefietst met een mountainbike, of misschien nog niet alle mooie mountainbike plekjes ontdekt? Dan is er nu de mogelijkheid om een gids in te huren met groep of volledig persoonlijk.

  Mathieu van der Poel

  Het gebied Brabantse wal in Woensdrecht heeft heel wat verrassingen in petto. Zo zijn er felbegeerde klimmetjes op de Ossendrechtse duinen die in de jaren 70 en 80 werden bereden door kleppers als Jan Janssen, Henny Kuiper, Adri van der Poel en zelfs Belgische en Nederlandse top veldrijders uit het verleden. Men trainde dan vaak in de zandkuilen op Kraaienberg(Putte). In navolging van deze grootheden mag men niet vergeten dat ook Mathieu en David van de Poel in de winterperiode hier elke woensdagmiddag samen met hun teamgenoten stevige trainingen ondergaan onder begeleiding van vader Adri van der Poel. Mathieu kent dus als geen ander dit gebied, waardoor zijn liefde voor het mountainbiken ongekend hoog is gebleven. 

  De gids(en)

  Voor ieder niveau is er een mountainbike gids beschikbaar in Woensdrecht. Wil je gewoon recreatief het gebied helemaal verkennen of als gevorderde via een clinic nog wat extra technieken aanleren? Het is allemaal mogelijk om in de 'sporen' van Mathieu van der Poel te fietsen op de Brabantse wal in Woensdrecht! Er staan drie gediplomeerde gidsen voor u klaar waaronder Don van Noordenne en ook twee professionals waaronder Kristien Nelen en Wesley Floren(U23) die u alle technieken van het mountainbiken kunnen bijbrengen. Zo zijn er 18, 25 mei en 1 juni 3 clinics voorzien waarin de instructeurs jullie in de omgeving van Huijbergen veel technische vaardigheden kunnen aanleren. 

  Lady's only clinic


  Je ziet het steeds meer, dames in het mountainbiken gaan als een speer. De periode dat je niet zoveeldames op de mountainbike zag, ligt al jaren achter ons. Het geeft aan hoe populair het mountainbiken is geworden, en meer nog de erkenning die het krijgt als Internationale sport. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat er een clinic op de Brabantse wal op komst is enkel voor de dames. Lady's only clinic zal worden gegeven door Kristien Nelen, drievoudig Belgisch kampioene XC klasse en specialiste in Enduro mountainbike. Gegarandeerd dat u wat bijgeleerd krijgt op deze 'Lady only clinic. Wanneer? Volg Kristien Nelen op haar facebookpagina of kijk op de website van Mountainbike gids Brabantse wal.

  Hak
  Geplaatst door mghak op 29 april 2018 om 00u00
 • Mountainbiken. De sport voor spieropbouw en conditie..

  Woensdrecht - Mountainbiken is één van de beste sporten voor een goed, maar vooral gezond lichaam.

  Spieren opbouwen

  Met het wielrennen op de weg heb je ook een goede conditionele opbouw van de spieren, maar je gebruikt voor het grootste gedeelte je benen. Door regelmatig te mountainbiken gebruik je niet alleen je benen, maar ook bij regelmatig een groot deel van het bovenlichaam. De vetverbranding zal hierdoor sneller en efficiënter zijn. De spiermassa van het bovenlichaam zorgt er wel voor dat het gewicht in vergelijking met een wegrenner iets zwaarder is. Maar de vetten zullen gelijkmatiger worden verbrand. Daarom is het beter om tijdens een afslankperiode te mountainbiken. 

  Energieverbruik

  Hieronder zie je een tabel(die je overal kunt terugvinden) over het energieverbruik(van 1 tot 10 kcal) van het mountainbiken ten aanzien van andere sporten per kilo lichaamsgewicht per uur:

  Hardlopen 10
  Zwemmen en fietsen(middelmatige inspanning) 8,5
  Tennis 7,5
  Fitnessen 6
  Dansen 4,5
  Aquarobics 4
  Wandelen 3
  Mountainbiken 9

  Een voorbeeld berekening volgt dan; als iemand met een gewicht van 70 kg een uur gaat mountainbiken dan verbrandt men 9 kcal x 70 kg = 630 kcal.

  Vocht opnamen

  Misschien ten overvloede, maar voldoende drinken is essentieel wanneer je vetten wil gaan verbranden. Drink je te weinig, dan loop je het risico dat je bloed dikker wordt en het hart harder moet pompen om afvalstoffen te transporteren. Voldoende vocht stimuleert natuurlijk ook de toevoer van de voedingsstoffen naar je spieren. Men heeft onder normale weersomstandigheden gemiddeld(persoonsgebonden) tussen de 0,5 en 1 liter vocht nodig per uur inspanning. Hoe warmer, hoe meer vocht er kan worden opgenomen, maar overdaad kan leiden tot ongemakken en darmklachten. Een goede uitgebalanceerde sportdrank is altijd aan te bevelen, maar er zijn personen die ook met water het gewenste resultaat behalen. Is je inspanning langer dan een uur? Dan is het raadzaam om iets koolhydraatrijk te eten tijdens de inspanning. Oja, Vrouwen zweten doorgaans iets minder dan mannen. Hoe zou dat nu komen? Ze zijn meestal 'cooler' dan mannen in bepaalde omstandigheden(met een knipoog).. 

  Hak
  Geplaatst door mghak op 26 april 2018 om 00u00
 • Start2Bike: met een zeker gevoel op je mountainbike of racefiets

  Heb je net een racefiets of mountainbike gekocht? Of staat ‘ie al een tijdje in de schuur omdat je remmen, schakelen en in balans blijven best lastig vindt op zo’n fiets? Geef je dan op voor Start2Bike, een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 4 trainingen meer controle over je fiets krijgt. In het eerste weekend van april is de eerste training op 78 locaties in Nederland.
   
  Veilig fietsen 
  Jaarlijks starten circa 60.000 Nederlanders met mountainbiken of racefietsen. Om veilig op pad te gaan zijn er een aantal basistechnieken nodig zoals remmen, schakelen en bochtentechniek. Start2Bike is ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft als doel om beginnende sportieve fietsers met een zeker gevoel op pad te sturen. De afgelopen jaren hebben ruim 10.000 sportieve fietsers deelgenomen aan Start2Bike.
   
  Ook geschikt voor meer ervaren fietsers
  Start2Bike is ook geschikt voor mensen die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor klimmen, dalen, bochtentechniek en het nemen van obstakels.
   
  Inschrijven
  De inschrijving voor Start2Bike is nu geopend. Ga voor meer informatie naar www.start2bike.nl, hier kun je je ook inschrijven.
  Heb je net een racefiets of mountainbike gekocht? Of staat ‘ie al een tijdje in de schuur omdat je remmen, schakelen en in balans blijven best lastig vindt op zo’n fiets? Geef je dan op voor Start2Bike, een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 4 trainingen meer controle over je fiets krijgt. In het eerste weekend van april is de eerste training op 78 locaties in Nederland.

  Veilig fietsen
  Jaarlijks starten circa 60.000 Nederlanders met mountainbiken of racefietsen. Om veilig op pad te gaan zijn er een aantal basistechnieken nodig zoals remmen, schakelen en bochtentechniek. Start2Bike is ontwikkeld door wielersportbond NTFU en heeft als doel om beginnende sportieve fietsers met een zeker gevoel op pad te sturen. De afgelopen jaren hebben ruim 10.000 sportieve fietsers deelgenomen aan Start2Bike.

  Ook geschikt voor meer ervaren fietsers
  Start2Bike is ook geschikt voor mensen die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor klimmen, dalen, bochtentechniek en het nemen van obstakels.

  Inschrijven
  De inschrijving voor Start2Bike is nu geopend. Ga voor meer informatie naar www.start2bike.nl, waar je kan inschrijven.
  Geplaatst door Jackvanlommel op 19 april 2018 om 00u00

Foto's door MTB-You

MTB-You Social & toertochten App

Download de MTB-You Toertochten kalender


Voor- en achternaam
Gemeente
Provincie


Geboortedatum
E-mail

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord herhalen

Ik wens de MTB-You nieuwsbrief te ontvangen. (In onze wekelijkse nieuwsbrief ontvang je info over toertochten in jouw streek, nieuws, ritverslagen, fotoreportages en promoties.
Ik wens op de hoogte gebracht te worden van afgelastingen via e-mail.
Zodra u op "Registreer" drukt wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze mail kan zich bevinden in uw spambox.
Vul hier uw gebruikersnaam of email in!
U ontvangt dadelijk een e-mail met de instructies voor het herstellen van uw wachtwoord.

U moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken!
Nog geen account? Registreer hier!