>
Volg ons op facebook Volg ons op twitter

Nieuws: MTB Marathon van Ruinen zondag 5 maart 2017..

 • Veel wielersporters zien er al weer naar uit, op zondag 5 maart 2017 wordt de MTB Marathon van Ruinen gehouden. De start is zoals altijd bij sporthal “De Marse” aan de Mr. Harm Smeengestraat 54 te Ruinen De belangstelling voor deze jaarlijks terugkerende toertocht blijft groeien, en WTC Ruinen doet er alles aan om ook dit jaar er weer een geslaagd evenement van te maken. Er is keuze uit afstanden van 20, 30, 55, 70 en zelfs 100 km! Door de vele verschillende afstanden met o.a. de 100 km route is deze tocht uniek in Noord-Nederland. In deze afstanden komen alle aspecten van het Drentse landschap aan de orde. De tocht is uitgezet in Zuidwest Drenthe, in de omgeving van Ruinen, Echten, Dwingeloo, Uffelte en Havelte. Er wordt dan door uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en weidegebieden gereden. Bij Havelterberg kan men echt genieten van het glooiende landschap met korte, maar pittige beklimmingen. Daarnaast zijn er ook genoeg mooie berijdbare paden opgenomen die men naar keuze kan gebruiken voor een ‘herstelmoment’, of om er nog juist even een schepje bovenop te doen. Het is juist deze afwisseling, die het parcours zo aantrekkelijk en uniek maakt!

  Klassieker ***

  Dit jaar wordt deze tocht voor de tweede keer verreden met het predicaat drie sterren “Klassieker”. Dit is bereikt door te voldoen aan de, door de NTFU, gestelde hoogste eisen. Er zijn nog maar enkele MTB Marathons in Nederland die dit niveau hebben weten te bereiken. De organisatoren van de WTC Ruinen zijn terecht trots op dit resultaat dat verkregen is door jarenlang de lat telkens iets hoger te leggen. Uiteindelijk komt het ook de veiligheid van de deelnemers ten goede.

  Voor kinderen hebben wij een speciale route. Het is een afwisselende route door de directe omgeving van Ruinen en Ansen. Het is een ronde van ongeveer 20 km. De route is met pijlen uitgezet. Er zullen enkele leden van WTC Ruinen meefietsen, om bij eventuele calamiteiten direct hulp te bieden.
  Inschrijving vanaf 9.30 uur voor de Kids. Start is om 10.15 uur. Let op, het is een massastart (iedereen start dus tegelijk). Ouders van deelnemende kinderen die ook mee willen fietsen, dienen zich ook in te schrijven voor deze tocht. Soort fiets is niet zo heel belangrijk, maar bedenk wel dat een groot deel van het parcours zand is. Tijdens de tocht is er een pauze waar eten/drinken wordt aangeboden. 

  Alle deelnemers krijgen een herinnering die in de sporthal na afloop kan worden afgehaald.

  Een helm dragen is verplicht.


  Meer info: KLIK HIER


  Geplaatst door mghak op 02 maart 2017 om 00u00
U moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken!
Nog geen account? Registreer hier!

Voor- en achternaam
Gemeente
Provincie


Geboortedatum
E-mail

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord herhalen

Ik wens de MTB-You nieuwsbrief te ontvangen. (In onze wekelijkse nieuwsbrief ontvang je info over toertochten in jouw streek, nieuws, ritverslagen, fotoreportages en promoties.
Ik wens op de hoogte gebracht te worden van afgelastingen via e-mail.
Zodra u op "Registreer" drukt wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze mail kan zich bevinden in uw spambox.
Vul hier uw gebruikersnaam of email in!
U ontvangt dadelijk een e-mail met de instructies voor het herstellen van uw wachtwoord.