>
Volg ons op facebook Volg ons op twitter

Nieuws: Mountainbiken met clinics op de Brabantse Wal, maar ook 'Lady's only clinic'..

 • Woensdrecht - Nog nooit op de Brabantse wal gefietst met een mountainbike, of misschien nog niet alle mooie mountainbike plekjes ontdekt? Dan is er nu de mogelijkheid om een gids in te huren met groep of volledig persoonlijk.

  Mathieu van der Poel

  Het gebied Brabantse wal in Woensdrecht heeft heel wat verrassingen in petto. Zo zijn er felbegeerde klimmetjes op de Ossendrechtse duinen die in de jaren 70 en 80 werden bereden door kleppers als Jan Janssen, Henny Kuiper, Adri van der Poel en zelfs Belgische en Nederlandse top veldrijders uit het verleden. Men trainde dan vaak in de zandkuilen op Kraaienberg(Putte). In navolging van deze grootheden mag men niet vergeten dat ook Mathieu en David van de Poel in de winterperiode hier elke woensdagmiddag samen met hun teamgenoten stevige trainingen ondergaan onder begeleiding van vader Adri van der Poel. Mathieu kent dus als geen ander dit gebied, waardoor zijn liefde voor het mountainbiken ongekend hoog is gebleven. 

  De gids(en)

  Voor ieder niveau is er een mountainbike gids beschikbaar in Woensdrecht. Wil je gewoon recreatief het gebied helemaal verkennen of als gevorderde via een clinic nog wat extra technieken aanleren? Het is allemaal mogelijk om in de 'sporen' van Mathieu van der Poel te fietsen op de Brabantse wal in Woensdrecht! Er staan drie gediplomeerde gidsen voor u klaar waaronder Don van Noordenne en ook twee professionals waaronder Kristien Nelen en Wesley Floren(U23) die u alle technieken van het mountainbiken kunnen bijbrengen. Zo zijn er 18, 25 mei en 1 juni 3 clinics voorzien waarin de instructeurs jullie in de omgeving van Huijbergen veel technische vaardigheden kunnen aanleren. 

  Lady's only clinic


  Je ziet het steeds meer, dames in het mountainbiken gaan als een speer. De periode dat je niet zoveeldames op de mountainbike zag, ligt al jaren achter ons. Het geeft aan hoe populair het mountainbiken is geworden, en meer nog de erkenning die het krijgt als Internationale sport. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat er een clinic op de Brabantse wal op komst is enkel voor de dames. Lady's only clinic zal worden gegeven door Kristien Nelen, drievoudig Belgisch kampioene XC klasse en specialiste in Enduro mountainbike. Gegarandeerd dat u wat bijgeleerd krijgt op deze 'Lady only clinic. Wanneer? Volg Kristien Nelen op haar facebookpagina of kijk op de website van Mountainbike gids Brabantse wal.

  Hak
  Geplaatst door mghak op 29 april 2018 om 00u00
U moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken!
Nog geen account? Registreer hier!

Voor- en achternaam
Gemeente
Provincie


Geboortedatum
E-mail

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord herhalen

Ik wens de MTB-You nieuwsbrief te ontvangen. (In onze wekelijkse nieuwsbrief ontvang je info over toertochten in jouw streek, nieuws, ritverslagen, fotoreportages en promoties.
Ik wens op de hoogte gebracht te worden van afgelastingen via e-mail.
Zodra u op "Registreer" drukt wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze mail kan zich bevinden in uw spambox.
Vul hier uw gebruikersnaam of email in!
U ontvangt dadelijk een e-mail met de instructies voor het herstellen van uw wachtwoord.