>
Volg ons op facebook Volg ons op twitter

Nieuws: Spanje, zoals je het nog nooit hebt gezien.

 • Ben je op zoek naar een avontuurlijke ‘off-the-beaten-track’ MTB week, vol ontdekking en variatie, dan is de Best Kept Secret Trail in Aragon & Baskenland beslist iets voor jou. Verwacht hier geen massa’s mountainbikers, dit is een geisoleerd en vergeten stukje Spanje. Daarentegen, de MTB singletrails en de verassende decors zal je nooit of te nimmer vergeten. Wij ontrafelen graag het MTB geheim van Aragon & Baskenland. 
  #Hidden MTB gem
  De Best Kept Secret Trail, samengesteld door Beyond Biking, heeft alles in 1 trip : Red rock trails in decors van het Wilde Westen, rollende mediteraanse bostrails, diepe canyon trails, majestueuze bergtrails en grillige kusttrails langs de Atlantische Oceaan. 
  De 5 ontdekkingen
  Ben je op zoek naar een avontuurlijke ‘off-the-beaten-track’ MTB week, vol ontdekking en variatie, dan is de Best Kept Secret Trail in Aragon & Baskenland beslist iets voor jou. Verwacht hier geen massa’s mountainbikers, dit is een geisoleerd en vergeten stukje Spanje. Daarentegen, de MTB singletrails en de verassende decors zal je nooit of te nimmer vergeten. Wij ontrafelen graag het MTB geheim van Aragon & Baskenland. 

  #Hidden MTB gem
  De Best Kept Secret Trail, samengesteld door Beyond Biking, heeft alles in 1 trip : Red rock trails in decors van het Wilde Westen, rollende mediteraanse bostrails, diepe canyon trails, majestueuze bergtrails en grillige kusttrails langs de Atlantische Oceaan. 

  De 5 ontdekkingen

  1. Al gehoord van ‘Spanish Utah’? Samen met Almeria was Spanish Utah décor voor Sergio Leone’s Spaghetti Westerns. In de Sierra de Armantes, nabij Zaragoza, waan je je in Monument Valley. Je slingert er langs rode kliffen op perfecte singletracks.

  Spanish Utah (The Best Kept Secret Trail, Beyond Biking)


  2. Te mooi om onbekend te blijven is Sierra de Guara. Dit is de officiele geboorteplaats van canyoning. Een ruig natuurpark, vol canyons, verscholen in de schaduw van de Spaanse Pyreneen. Het gebied bestaat uit een grillig kalkgebergte, doorsneden door diepe kloven met heldere riviertjes, steeneikenbossen, en rotswanden die tientallen meters omhoog rijzen. Arenden en gieren zweven hoog door de lucht. Mits begeleiding door een lokale gids, kunnen ook mountain bikers hier hun hart ophalen. De singletrails vergen wat behendigheid en energie, maar zijn van wereldklasse. En dan is een frisse duik in één van de riviertjes hard genieten.


  Sierra De Guara (The Best Kept Secret Trail, Beyond Biking)


  3. Ainsa, toekomstig MTB mecca. Het middeleeuwse stadje Ainsa is het epicentrum van het recente MTB centrum ‘Zona Zero’, dat meer dan 300km natuurlijke MTB trails herbergt in de Aragonese Pyreneeën. Een gebied met geweldig paden voor de liefhebbers van het ruigere all mountain en enduro-werk (niks voor XC-hardtails). The Best Kept Secret Trail doet er een rondje rond de Peña Montañesa, de imposante berg die de omgeving domineert, veraf te herkennen aan zijn aparte vorm.


  Ainsa (The Best Kept Secret Trail, Beyond Biking)


  4. De Valle de Ordesa, de Grand Canyon van Europa. De Valle de Ordesa is een onderdeel van het Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido dat ligt in de Spaanse Pyreneeën. Het park bevat enkele reusachtige canyons van een grootte die men nergens elders in Europa aantreft. De Best Kept Secret Trail meandert diep in de spectaculaire Añisclo Canyon, én hoog op de top van de Ordesa kloof. Een kloof van meer dan 1000m diep, geflankeerd door de Monte Perdido, met 3335 m de derde grootste reus van de Pyreneeën. Het gevoel na zo’n machtige XC bergtocht is speciaal : een mix van vermoeidheid, adrenaline én voldoening.


  Ordesa Canyon (The Best Kept Secret Trail, Beyond Biking)


  5. Langs de golf van Biskaje kronkelt een singletrack van Hondarribia tot in San Sebastian. Een transfer brengt je tot in de wondermooie Baztán Vallei, in de Baskische Pyreneeën. Via een prachtige pasoversteek, tussen zee en hooggebergte, rol je tot aan de Golf van Biskaje, in Hondaribbia. Vanuit Hondarribia scheurt je via een oud militair pad langs de grillige kust, helemaal tot in San Sebastian. Tijd voor Pinxtos en bier na een onvergetelijke week vol aangename verassingen – fun & foodie!


  Golf van Biskaje (The Best Kept Secret Trail, Beyond Biking)
  Apres Bike (The Best Kept Secret Trail, Beyond Biking)


  Ontdek hier de Best Kept Secret Trail van Beyond Biking : Meer info op : http://www.beyondbiking.cc/aragon_basque/ Reizigers video : https://www.youtube.com/watch?v=p-pMxtcsBCw
  Over Beyond Biking
  Beyond Biking, een nieuw Belgisch MTB reisbureau, is ontstaan uit het verlangen om ‘s werelds meest tot de verbeelding sprekende MTB bestemmingen te combineren met een lokale gourmet experience en overnachtingen op bijzonder authenthieke plekjes. Het richt zich uitsluitend op privégroepen en wil bij elke bestemming een unieke 3-in-1-ervaring aanbieden, met steeds drie verschillende landschappen in één weektrip.
  Geplaatst door Jackvanlommel op 26 maart 2018 om 14u00
U moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken!
Nog geen account? Registreer hier!

Voor- en achternaam
Gemeente
Provincie


Geboortedatum
E-mail

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord herhalen

Ik wens de MTB-You nieuwsbrief te ontvangen. (In onze wekelijkse nieuwsbrief ontvang je info over toertochten in jouw streek, nieuws, ritverslagen, fotoreportages en promoties.
Ik wens op de hoogte gebracht te worden van afgelastingen via e-mail.
Zodra u op "Registreer" drukt wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze mail kan zich bevinden in uw spambox.
Vul hier uw gebruikersnaam of email in!
U ontvangt dadelijk een e-mail met de instructies voor het herstellen van uw wachtwoord.