>
Volg ons op facebook Volg ons op twitter

Nieuws: Succesvolle ATB toertocht Huijbergen

 • Met 1200 laaiend enthousiaste deelnemers voor de jaarlijkse toertocht van Wielercomité Huijbergen was de organisatie meer dan tevreden. Eenmalig was zij uitgeweken naar een vrijdag, maar het bleek achteraf toch een succes te zijn. De gebruikelijke eerste zondag van januari was dit jaar geen optie, daar dit op Nieuwjaarsdag was. Velen hadden de moeite genomen om naar Huijbergen af te reizen. Er waren vooral veel Belgische renners aanwezig en wilden het parcours van het EK veldrijden van vorig jaar nogmaals rijden. Dit stuk was een van de scherprechters in het uitgezette parcours. Er waren diverse nieuwe beklimmingen opgenomen in het parcours. Een nieuw gedeelte was een beklimming op de Pilberg van ruim 25% stijgingspercentage. Vele renners moesten hier afstappen om boven te komen. Daarnaast waren er diverse single tracks en technische stukken opgenomen. De mooiste bosgebieden rondom Huijbergen werden aangedaan. De tocht ging over de Tiestenduin naar de Staartse duintjes. Hierna was een tussenstop ingelast om vervolgens over de Nootjesberg te rijden. Over de Nootjesberg was een fraai parcours uitgezet door de organisatie. Voor degene die er niet genoeg van hadden stond de Walse duintjes nog te wachten. Vele complimenten bereikten de organisatie. Een deelnemer die bijna alle toertochten heeft gereden bestempelde deze tocht als de mooiste tocht die hij gereden had. Volgend jaar zal de toertocht wederom op de kalender staan.
   
   
  Met vriendelijke groet,
   
  Jeroen van Wezel
  Met 1200 laaiend enthousiaste deelnemers voor de jaarlijkse toertocht van Wielercomité Huijbergen was de organisatie meer dan tevreden.

  Eenmalig was zij uitgeweken naar een vrijdag, maar het bleek achteraf toch een succes te zijn. De gebruikelijke eerste zondag van januari was dit jaar geen optie, daar dit op Nieuwjaarsdag was. Velen hadden de moeite genomen om naar Huijbergen af te reizen.

  Er waren vooral veel Belgische renners aanwezig en wilden het parcours van het EK veldrijden van vorig jaar nogmaals rijden. Dit stuk was een van de scherprechters in het uitgezette parcours. Er waren diverse nieuwe beklimmingen opgenomen in het parcours.

  Een nieuw gedeelte was een beklimming op de Pilberg van ruim 25% stijgingspercentage. Vele renners moesten hier afstappen om boven te komen. Daarnaast waren er diverse single tracks en technische stukken opgenomen. De mooiste bosgebieden rondom Huijbergen werden aangedaan.

  De tocht ging over de Tiestenduin naar de Staartse duintjes. Hierna was een tussenstop ingelast om vervolgens over de Nootjesberg te rijden. Over de Nootjesberg was een fraai parcours uitgezet door de organisatie. Voor degene die er niet genoeg van hadden stond de Walse duintjes nog te wachten.

  Vele complimenten bereikten de organisatie. Een deelnemer die bijna alle toertochten heeft gereden bestempelde deze tocht als de mooiste tocht die hij gereden had.

  Volgend jaar zal de toertocht wederom op de kalender staan.

  Persbericht: Jeroen van Wezel

   
  Geplaatst door Jackvanlommel op 02 januari 2017 om 11u00
U moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken!
Nog geen account? Registreer hier!

Voor- en achternaam
Gemeente
Provincie


Geboortedatum
E-mail

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord herhalen

Ik wens de MTB-You nieuwsbrief te ontvangen. (In onze wekelijkse nieuwsbrief ontvang je info over toertochten in jouw streek, nieuws, ritverslagen, fotoreportages en promoties.
Ik wens op de hoogte gebracht te worden van afgelastingen via e-mail.
Zodra u op "Registreer" drukt wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze mail kan zich bevinden in uw spambox.
Vul hier uw gebruikersnaam of email in!
U ontvangt dadelijk een e-mail met de instructies voor het herstellen van uw wachtwoord.