>
Volg ons op facebook Volg ons op twitter

Nieuws: Weer mountainbike gestolen..

 • Huijbergen - Helaas, maar het was weer raak dit weekend.

  MTB toertocht Huijbergen

  Tijdens de MTB toertocht te Huijbergen werd opnieuw een mountainbike gestolen. Het is daarom raadzaam indien mogelijk om als organisator een bewaakte fietsenstalling te regelen. En toch, ook met een bewaakte fietsenstalling kan het gebeuren dat uw fiets wordt gestolen. Het is nooit een zekerheid. 

  Verplichting

  Er komen veel reacties ons toe, met de vraag waarom een bewaakte fietsenstalling tijdens een evenement niet kan worden verplicht. Wij willen wel meedenken met jullie, maar omdat wij enkel promotor zijn van toertochten kunnen wij geen oordeel vellen over wat een organisatie verplicht zou moeten zijn. Wij begrijpen de onvrede hierover. Wij zijn in de veronderstelling dat er op toertochten die in Nederland worden georganiseerd onder auspiciën van de NTFU keurmerken zijn ingesteld waarmee een toertocht wordt beoordeeld door diezelfde NTFU. Hier denkt de NTFU dus goed over na. Enkel, op de beoordelingslijst van het keurmerk staat wel iets over een bewaakte fietsenstalling voor het keurmerk 'extra goed geregeld', maar valt onder een 8-tal aandachtspunten waarvan er 7 van de 8 moeten zijn aangekruist(Met dank aan Mark de Witte voor de oplettendheid). Het zijn dus niet enkel de vrije toertochten die 'soms' geen bewaakte fietsenstalling hebben, maar het kunnen ook toertochten met een keurmerk 'extra goed geregeld' zijn. En nee, je kan dus bij vrije niet aangesloten toertochten in Nederland en Vlaanderen een verplichting opleggen. Het is aan de deelnemers hun eigen verantwoordelijkheid om deel te nemen aan deze tochten of niet. De NTFU zou wel kunnen overwegen om in de beoordelingslijst voor 'extra goed geregeld' een aanpassing te doen en uit te breiden met verplicht onderdeel -bewaakte fietsenstalling- Ja-Nee.

  Tip voor organisaties

  Hoewel wij geen inbreng hebben op regelgeving kunnen wij wel meedenken over deze problematiek. In Nederland kent men veel buurtpreventieteams, zo ook Woensdrecht. Misschien is het een idee, om tijdens een toertocht het plaatselijk buurtpreventieteam uit te nodigen voor toezicht rondom de start/finish en parkeerplaatsen? Overleg met uw gemeente of ga in dialoog hierover. Men kan ook van de opbrengst voor drie toezichthouders € 100 reserveren. Ze zijn opvallend aanwezig en het werkt preventief. Die € 100 verdien je dan snel terug uit de waardering van de sporters, die eerder geneigd zijn uw evenement te bezoeken. Een win-win noemen we dit dan..

  Hak
  Geplaatst door mghak op 08 januari 2018 om 00u00
U moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken!
Nog geen account? Registreer hier!

Voor- en achternaam
Gemeente
Provincie


Geboortedatum
E-mail

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord herhalen

Ik wens de MTB-You nieuwsbrief te ontvangen. (In onze wekelijkse nieuwsbrief ontvang je info over toertochten in jouw streek, nieuws, ritverslagen, fotoreportages en promoties.
Ik wens op de hoogte gebracht te worden van afgelastingen via e-mail.
Zodra u op "Registreer" drukt wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze mail kan zich bevinden in uw spambox.
Vul hier uw gebruikersnaam of email in!
U ontvangt dadelijk een e-mail met de instructies voor het herstellen van uw wachtwoord.