>
Volg ons op facebook Volg ons op twitter

Nieuws: Zondag 26-3 Stephan Aerts Classic..

 • In het weekend van 20 november 2016 werden we geconfronteerd met een westerstorm in de lage landen. Omwille hiervan werd de Stephan Aerts Classic vanauit Kalmthout afgelast. De organisatoren zijn daarna naarstig op zoek gegaan naar een nieuwe datum in het voorjaar van 2017. Niet zo eenvoudig als het lijkt, want de kalender zat in de omgeving van Kalmthout en de zuidweststreek van Nederland al behoorllijk vol de eerste twee manden. 

  Broedseizoen Nederland

  Omdat het grootste gedeelte van de toertocht na een aanloop van 8 km in België wordt verreden, en daarna de overige kilometers op Nederlands grondgebied in Woensdrecht, moest er ook rekening worden gehouden met het broedseizoen in Nederland. Tijdens deze periode mogen er(formeel) in de omgeving van de Zuidwesthoek geen MTB toertochten worden georganiseerd, simpelweg omdat verstoring van het broeden in de fauna en flora wetgeving is vastgelegd. De wetgeving kent vanzelfsprekend uitzonderingsregels, en er is in zorgvuldig overleg met de natuurbeheerders van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, de privé eigenaren en de gemeente Woensdrecht besloten om de tocht op 26 maart 2017 een vergunning te verlenen onder voorwaarden. Het was dus 'tienvoortwaalf' voor deze prachtige toertocht vanuit Kalmthout. Het is de enige toertocht die in Kalmthout start en door het natuurgebied in Woensdrecht komt. Uiteindelijk is in goed overleg gezamelijk besloten dat 26 maart 2017 nog een uitgelezen en natuurlijk de laatste mogelijkheid was om de toertocht doorgang te laten vinden. 

  Meer info: Klik hier 

  MG 
  Geplaatst door mghak op 21 maart 2017 om 00u00
U moet ingelogd zijn om deze pagina te bekijken!
Nog geen account? Registreer hier!

Voor- en achternaam
Gemeente
Provincie


Geboortedatum
E-mail

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord herhalen

Ik wens de MTB-You nieuwsbrief te ontvangen. (In onze wekelijkse nieuwsbrief ontvang je info over toertochten in jouw streek, nieuws, ritverslagen, fotoreportages en promoties.
Ik wens op de hoogte gebracht te worden van afgelastingen via e-mail.
Zodra u op "Registreer" drukt wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze mail kan zich bevinden in uw spambox.
Vul hier uw gebruikersnaam of email in!
U ontvangt dadelijk een e-mail met de instructies voor het herstellen van uw wachtwoord.